Civil Tér c. lap

Az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat hívószámának megváltozása

„ Névtelenül”

A Kisalföldi S.O.S. Lelkisegély Telefonszolgálat vonala az elmúlt évben körülbelül 5 000-szer csörrent meg. Az ügyelő pedig sohasem tudhatta, hogy éppen súlyos krízishelyzetben lévő hívó próbál meg anonim segítséghez jutni vagy egy újabb heccelődő – mert azok is akadnak- játszik a szabadidejét az embertársai iránt érzett részvét által indíttatva, önként feláldozóval.
Győrben 33 éve működik az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat, – az országban az elsők között alakult-, a bajba jutottakon NÉVTELENÜL teljesen diszkrét, névtelenséget biztosító módon segítséget nyújtó szolgálat, amely sokaknak az utolsó reményt jelenti.

Az S.O.S. telefonos lelki segélyszolgálatok az ország valamennyi pontjáról elérhetőek a hét minden napján a nap 24 órájában, az anonimitás megtartása mellett a

0680/505-505

ingyenes zöld telefonszámon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Anima Mentalhigienes Egyesület 1990-ben jött létre, az egyesület célja egyrészt a győri S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat működésének biztosítása, másrészt a krízisintervenciónak, szuicid prevenciónak és a mentálhigiéné fejlődésének biztosítása a térségben, szakmai tevékenységek koordinálása, képzések, továbbképzések, konferenciák lebonyolítása.

2007. 11. hó – Civil tér